top of page

LOOKBOOK

ZITOBJECT SPRING

Bij deze bank wilde ik de klassieke symmetrie breken. Ik wilde meer dynamiek in de vormgeving brengen en een extra functie toevoegen. Op deze manier wordt deze bank multifunctioneler en dynamischer.

 

Door de verhoudingen in de bank, en één dikkere armleuning, krijg je eerst het idee van een ‘chaise longue’ met een dynamische vlotte touch. Het is heerlijk om op deze bank te gaan liggen. Maar door de unieke vormgeving ontstaan ook verschillende zitfuncties zoals actief en passief zitten. Op de verschillende zitonderdelen heb je afwisselend het gevoel van lounge, relaxed in een fauteuil zitten of een actief stoelgevoel. Daardoor is deze bank geschikt voor thuis, maar ook als eyecatcher in een horecazaak, in een openbaar gebouwen of ook voor de wachtruimtes van een praktijk. 

 

En dan zijn er natuurlijk de prachtige stoffen van Designers Guild. De rugleuning is bekleed Madhuri Birch, een energieke en levendige combinatie van kleur en stijl. Linnen met expressieve en zeer gedetailleerde handgeschilderde bloemen. De zit is bekleed met het zeer sterke linnen van de Brera Lino collectie van Designers Guild.

Naast het gebruik van reststoffen, is de stoffering zelf samengesteld uit schuimresten die normaal gesproken bij het afval zouden belanden. Deze bank is 100% duurzaam en milieubewust.

bottom of page